طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی (اصفهان) آشپزی

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی (اصفهان)

  بزرگنمایی:

مواد لازم طرز تهیه حلیم بادنجان برای 6 نفر

برنج: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

آب: 4 لیوان فرانسوی دسته دار

کشک: 500 گرم

گوشت سردست یا گردن گوسفند: 500 گرم

بادمجان سرخ شده: 2 کیلوگرم

سیر رنده شده و سرخ شده: 4 حبه

پیاز خام: 2 عدد متوسط

پیاز داغ سرخ شده مجلسی: 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار

نعنا داغ: 6 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به مقدار دلخواه

زعفران دم کرده غلیظ: 3 قاشق غذاخوری

مراحل پخت حلیم بادمجان

مرحله اول؛ پختن برنج

برای درست کردن حلیم بادمجان مجلسی برخی به جای برنج از عدس استفاده می‌کنند. این کار ایده بدی نیست اما رنگ حلیم بادمجان را تیره می‌کند. استفاده از برنج رنگ حلیم بادمجان را خوش ‌رنگ و شفاف می‌کند. برای درست کردن حلیم بادمجان اصفهانی باید 2 لیوان برنج را به خوبی بشویید. سپس آن را با 4 لیوان آب خوب بپزید. برنج باید آن قدر پخته شود که له و شفته شود درست مثل برنج شله‌زرد.

مرحله دوم؛ پختن گوشت حلیم بادمجان

در دومین مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان گوشت را با پیاز و ادویه بپزید. تا قبل از پخت کامل گوشت به آن نمک اضافه نکنید که گوشت سفت و دیر پز نشود. بعد از پخت گوشت نمک آن را اندازه کنید. بهتر است گوشت حلیم بادمجان کمی چرب باشد به همین خاطر بهتر است از گوشت گردن یا سردست گوسفند که کمی چرب ‌تر است استفاده کنید.

مرحله سوم؛ سرخ کردن بادمجان

در این فاصله بادمجان‌ها را پوست بگیرید و ورقه کنید و نمک بزنید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید. سپس بادمجان‌ها را بشورید و سرخ کنید. این کار موجب می شود که هم تلخی بادمجان گرفته شود و هم اینکه بادمجان در زمان سرخ کردن روغن کمتری را به خود جذب کند.

مرحله چهارم؛ ترکیب کردن مواد حلیم بادمجان

حالا گوشت پخته شده را از آب آن جدا کنید. سپس گوشت را به همراه بادمجان سرخ شده را با گوشت ‌کوب دستی یا برقی خوب له کنید.

مرحله پنجم؛ اضافه کردن مخلوط گوشت و بادمجان به برنج و کف مال کردن آن

مخلوط گوشت و بادمجان را به برنج پخته شده که آب آن کاملاً کشیده شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و باز هم بکوبید. هر چه بیشتر این مخلوط را بکوبید حلیم بادمجان کشدار‌تر و لذیذتر می‌شود. بد نیست بدانید اصفهانی‌ها کشک بادمجان را با کف دست هم ورز می‌دهند، به این کار «کف مال» می‌گویند و عقیده دارند با کف ‌مال کردن حلیم بادمجان کشدارتر می‌شود. گوشت گردن هم حلیم بادمجان را کشدارتر می‌کند.

مرحله ششم؛ اضافه کردن کشک، سیر و پیاز به حلیم بادمجان

بعد از کوبیدن مواد به حلیم بادمجان باید کشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. حلیم بادمجان را 10 دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز بگذارید و خوب هم بزنید. این کار موجب می شود تا طعم خامی کشک گرفته شود و غذای شما نیز بهتر جا بیفتد. در مرحله آخر هم نصف زعفران، پیاز داغ و سیرداغ را اضافه کنید و با باقی‌مانده این مواد به علاوه نعنا داغ حلیم بادمجان سرو شده را تزیین کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

عکس روز 10- مرداد1400

نوزادانی که شیر مادر می‌خورند فشارخون طبیعی‌تری دارند

نحوه محاسبه قبوض برق چگونه است؟

عکس روز - 9 مرداد -1400(2)

مرغ سهمیه هم بندی شد! / هر نفر 3 عدد

حمایت از گربه های خیابانی

عکس روز - 9 مرداد -1400

اعلام ساعت حضور کارکنان ادارات تا آخر مردادماه/ هشدار قطع برق به 222 دستگاه دولتی در تهران

آب شرب مشترکین پر مصرف قطع می شود

مرغ سهمیه بندی شد / خرید با کارت ملی

والیبال المپیک توکیو / ایتالیا 3-ایران 1

تراکتور ساپیا را به دسته پایین تر فرستاد

استقلال 1 - سپاهان 2/ نویدکیا در شب بارانی آزادی تلخ‌ترین برد عمرش را تجربه کرد

پنجمین قهرمانی متوالی پرسپولیس

آلانورما؛ یک پاستای گیاهی و خوشمزه( ایتالیایی)

داور زن ایرانی در المپیک همه را متعجب کرد

چرا رودخانه چالوس برای اولین بار خشک شد؟

بازیگران مشهوری که طمع، کار دستشان داد

آب دوغ خیار

آیا رژیم گریپ فروت برای لاغری جواب می‌دهد؟

بیش از نیمی از جمعیت آلمان به طور کامل علیه کرونا واکسینه شده‌اند

قاتل 7 روز بعد از جنایت خودش را به پلیس معرفی کرد

اعلام زمان برگزاری سوپرجام / ورزشگاه آزادی، میزبان احتمالی

گزارش سعودی اسپورت از احتمال صدور حکم CAS درباره شکایت النصر/ امکان اعمال مجازات چهارگانه علیه پرسپولیس

آخرین آمار کرونا در ایران، 6 مرداد 1400: فوت 303 نفر در شبانه روز گذشته

نگران کننده‌ترین بخش‌های طرح مجلس درباره فضای مجازی کدام است؟ / آیا خارجی ها می‌توانند با وجود تحریم و FATF در ایران دفتر بزنند؟

بازداشت موتورسوار زن که در خیابان های مشهد کار می کرد

روستای برغان - استان البرز

کرونا تازه عروس و اعضای خانواده اش گرفت

شکست سنگین بسکتبال ایران مقابل آمریکا

عکس روز - 6 مرداد -1400

چند روز از هوای امسال تهران آلوده بوده است؟

تکمیل بزرگترین تونل جاده‌ای غرب آسیا

سقوط 80 درصدی بورس تهران /خروج سهامداران از بازار سهام

یک حکایت -17

عکس روز - 5مرداد -1400

فرد مبتلا به کرونا چه زمانی باید سی تی اسکن بدهد؟

خواص سیرابی

غذاهای مفید و مضر برای مبتلایان به ام اس چیست؟

توانیر می‌گوید مصرف برق کشور 65 هزار مگاوات است درحالیکه 54 هزار مگاوات تولید داریم

ایران 3 – ونزوئلا صفر؛ بردی مثل آب خوردن!

قیمت مرغ در بازار امروز همه را شگفت زده کرد!

ریحان بنفش

10 پرواز موفق در مریخ

تهران تا چه زمانی قرمز کرونایی است؟

فرونشست زمین در تهران جدی شد!

نتایج هفته 29- پیروزی تیم های صدرنشین

اطلاعیه جدید توانیردرخصوص قطع برق

یک حکایت -16

6 خوراکی برای پاکسازی بدن